Scones
Afternoon tea og engelske scones - hvorfor ikke? Her får du opskriften på lækre og sprøde hjemmelavede scones med chokolade. Disse chokoladescones er knitrende sprøde udenpå og fløjlsbløde, luftige og svampede indeni.
Ingredienser ( 12 stk. )
- 240 gram mel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 80 gram smør
- 40 gram sukker
- 1,5 dl mælk - gerne kærnemælk
Fremgangsmåde:
Bland mel, salt, bagepulver, smør og sukker i en skål. Tilsæt mælken og ælt indtil mælken er æltet ind i dejen. Der må gerne være synlige smørklumper i dejen.
Vend dejen ud på et melet bord. Tryk det til en tykkelse på 1,5-2 cm. Udstik evt. dejen med en kageform.
Bag i 12-15 minutter ved 185 grader.
Pr. stk. | |
KJ | 582 |
Kcal | 139 |
Fedt (g) | 5,88 |
Kulhydrat (g) | 18,7 |
Protein (g) | 2,41 |
Kostfibre (g) | 0,74 |
Calcium (mg) | 136 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM