Scones

Afternoon tea og engelske scones - hvorfor ikke? Her får du opskriften på lækre og sprøde hjemmelavede scones med chokolade. Disse chokoladescones er knitrende sprøde udenpå og fløjlsbløde, luftige og svampede indeni.

Ingredienser ( 12 stk. )

  • 240 gram mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 80 gram smør
  • 40 gram sukker
  • 1,5 dl mælk - gerne kærnemælk

Fremgangsmåde:

Bland mel, salt, bagepulver, smør og sukker i en skål. Tilsæt mælken og ælt indtil mælken er æltet ind i dejen. Der må gerne være synlige smørklumper i dejen.

Vend dejen ud på et melet bord. Tryk det til en tykkelse på 1,5-2 cm. Udstik evt. dejen med en kageform.

Bag i 12-15 minutter ved 185 grader. 

Pr. stk.  
KJ 582
Kcal 139
Fedt (g) 5,88
Kulhydrat (g) 18,7
Protein (g) 2,41
Kostfibre (g) 0,74
Calcium (mg) 136

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM