Bæredygtig produktion
Hvad indebærer en bæredygtig produktion inden for mejerisektoren? Hvordan kommer det til udtryk i hele fødevarekæden?
Bliv klogere på mejerisektorens arbejde med en bæredygtig produktion
Bæredygtighed findes både i det økologiske og konventionelle landbrug
Er det økologiske landbrug mere bæredygtigt end det konventionelle? Det er et spørgsmål, mange forbrugere stiller. Svaret er dog ikke så enkelt. Der er nemlig klimamæssige fordele og ulemper ved både løsdriftsstalde og kvæg på græs.
Hvor meget CO2 udleder en ko?
Koen har i de senere år fået skyld for at være en af de store CO2-syndere men faktisk er koens CO2-udledning ikke det reelle problem. Hvordan hænger det sammen? Det kan du blive klogere på her.
Hvordan arbejder mejerisektoren på at nedsætte sit CO2-aftryk?
I hele mejerisektoren er der gang i den bæredygtige omstilling, og målet er at kunne levere klimaneutrale mejeriprodukter i 2050. Her kan du blive klogere på det arbejde, der gøres for at reducere mejerisektorens udledning af drivhusgasser.
Metangas fra køer
Køer er de store syndere i klimaregnskabet. Sådan har det længe lydt i klimadebatten. Men hvordan er det nu, det hænger sammen? Hvorfor udleder køer metangas, og hvor meget belaster det egentlig klimaet? Det kan du blive klogere på her.