Protein

Proteiner er kroppens byggesten. De bidrager til vækst og vedligeholdelse af muskler samt til vedligeholdelse af normale knogler. Et tilstrækkeligt dagligt indtag af proteiner er derfor afgørende for kroppens funktion og for bevarelse af muskelmassen. Indtages der for lidt protein, kan det være kritisk for helbredet.

Proteiner består af kæder af aminosyrer. Der findes mere end tyve forskellige aminosyrer, hvoraf ni er essentielle og ikke kan dannes af kroppen. Derfor er det vigtigt, at de tilføres gennem kosten. Proteinet i mælk anses for et "komplet" protein, da det indeholder alle essentielle aminosyrer.

Det anbefales, at man i en sund kost får 10-20 % af sin energi fra protein. For ældre over 65 år er det anbefalede indtag øget til 15-20 %.

Mælk indeholder 3,5 g protein pr. 100 ml. Det svarer til, at du får 7 gram protein i et normalt glas mælk på 200 ml. Proteinsammensætningen i mælk er 20 % valle og 80 % kasein.

Læs mere om protein i mælk