Gulerodsbrød

Nem og lækker opskrift på et luftigt gulerodsbrød. Et super svampet franskbrød med gulerødder. Nyd det til både morgenmad og frokost. 

Ingredienser ( 2 brød )

  • 50 gram smør
  • 4 dl mælk 0,5%
  • 1 dl tykmælk
  • 50 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 gram gulerod
  • 200 gram hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld det i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud i dejen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt og lad den hæve i ca. 1 time.

Ælt derefter dejen igen. Del dejen i to lige store dele og lad den efterhæve i 30 minutter.

Pensel med et sammenpisket æg eller pynt med mel.

Bag ca. 25 minutter ved 200 grader.

Pr. skive  
KJ 302
Kcal 72
Fedt (g) 2,69
Kulhydrat (g) 9,22
Protein (g) 2,3
Kostfibre (g) 0,78
Calcium (mg) 35,8

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM