Hjemmelavet is med kondenseret mælk

Med kondenseret mælk kan man trylle de lækreste desserter frem. For eksempel denne hjemmelavet is som både smager rigtig godt og er super nem at lave! Pift eventuelt isen op med friske bær eller chokoladestykker.

 

Ingredienser

  • 1/2 liter piskefløde 38%
  • Korn fra en vaniljestang
  • 1 dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

Pisk den kondenserede mælk sammen med vaniljekornene – sørg for at kornene har fordelt sig.

Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt i den kondenserede mælk, indtil massen er jævn.

Hæld isene i en plastboks, og sæt den i fryseren i ca. 7 timer.

Pr. portion (75 g)  
KJ 1086
Kcal 260
Fedt (g) 18,8
Kulhydrat (g) 19,5
Protein (g) 3,39
Kostfibre (g) 0,023
Calcium (mg) 27,9

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM