Bøf med danablu

En bøf er i sig selv lækker, men med en skive danablu ovenpå, når smagsoplevelse nye højder. Top din ret med løg og kantareller. Find opskriften her.

Ingredienser

  • Bøf af okse-, kalve- eller svinekød
  • 1 skive danablu 60+
  • Rødløg
  • Kantareller

Sådan gør du

Steg en bøf af okse-, kalve- eller svinekød.

Anret kødet på en tallerken og læg en skive danablu 60+ på toppen.

Sæt kødet i en 200° varm ovn i 2 minutter, så osten smelter.

På billedet er det oksetournedos på brødcrouton, der er gratineret i ovn med danablu 60+.

Serveret med sauce af rødløg og kantareller.

Pynt: vagtelæg.

Pr person  
KJ 1284
Kcal 307
Fedt (g) 22,6
Kulhydrat (g) 0,67
Protein (g) 25,5
Kostfibre (g) 0,26
Calcium (mg) 157

 

Rødløg og kantareller er ikke medregnet. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret.

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM 

Danablu er skimmelostens ukronede konge.

Konsistensen er cremet, fedladen og skærbar, og smagen rund, pikant og fuld af nuancer. Visuelt er osten karakteriseret af en smuk, næsten regelmæssig marmorering, der kan aftage mod ostens yderkant. 

Danablu er én af fire danske oste med BGB-mærket. Hvad betyder BGB egentlig? - FIND SVARET HER.