Flødekartofler

Cremede, møre og velsmagende flødekartofler, der passer sig selv i ovnen.

Ingredienser ( 8 personer )

  • 1,5 kg. kartofler
  • 1 løg
  • Salt og peber
  • 1/2 liter piskefløde 38%
  • Evt. Herbes de Provence

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Skær løget ud. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne og løget, i et ovnfastfad eller en smedejernspande. Hæld fløden over og bag kartoflerne på grillen i ca. 1 time og 15 minutter ved 160 grader.

Pr. person  
KJ 1562
Kcal 373
Fedt (g) 24,4
Kulhydrat (g) 32,4
Protein (g) 5,26
Kostfibre (g) 2,86
Calcium (mg) 57,3

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem