Svampe og porretærte

Særligt om efteråret bugner skovbunden af svampe. Vi giver dig her opskriften på en tærte, som er helt perfekt til dine selvplukkede (eller købte) svampe.

Ingredienser ( 2-4 personer )

Tærtefyld

  • 600 gram porre i skiver
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 250 gram svampe
  • 2 tsk. timian
  • 2 tsk. basilikum
  • Salt og peber
  • 3 æg
  • 2 dl sødmælk

Tærtedej

  • 200 gram speltmel
  • 100 gram blødt smør
  • 1/2 dl sødmælk
  • Ca. 4 spsk. koldt vand

Sådan gør du

Ælt ingredienserne til dejen sammen - speltmel, blødt smør, sødmælk og vand.

Rul dejen ud og placér den i en tærteform. Forbag bunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Svits porre og hakket hvidløg. Skær svampene i skiver, og tilføj til porrerne og steg i 2-3 minutter. Tilsæt krydderurter, salt og peber.

Læg grøntsagerne i tærtebunden. Pisk æg, sødmælk og salt godt sammen. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Pr. person  
KJ 3585
Kcal 857
Fedt (g) 55,6
Kulhydrat (g) 63,5
Protein (g) 23,7
Kostfibre (g) 7,98
Calcium (mg) 266

Udregnet ud fra at portionen rækker til 3 personer. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret. 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM