Esrom med æblerelish

En smagfuld dessert eller en lille lækker oste-snack? Prøv BGB-osten esrom - den skønne, halvfaste ost med den milde, let syrlige smag i smagfuldt selskab med æblerelish.

Ingredienser

  • Esrom i tern
  • 2 Belle de Boskoop eller 4 pigeonæbler

DRESSING

  • 1-2 tsk. hvid balsamicoeddike
  • 2 tsk. vindruekerneolie
  • 2 tsk. valnøddekerneolie
  • 1 tsk. ahornsirup
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær 2 Belle de Boskoop eller 4 pigeonæbler i småstykker, kom dem i en skål og hæld dressingen over. Vend rundt og lad eventuelt relishen trække i køleskabet.

Serveres sammen med ristet rugbrød. 

Esrom er en af fire danske oste med BGB-mærket. BLIV KLOGERE PÅ MÆRKET HER.

Esrom og andre oste-specialiteter har ændret status til nicheoste.

Og esrom er mere end værdig til interessen. Det helt særlige er dens kitbehandling, der giver en blød og alligevel skærbar konsistens, en sart og speciel aroma og en smuk orangegul skorpe, der kan spises.

Det er ikke uden grund, at esrom i dag er anerkendt af EU som unik dansk og har prædikatet BGB. BLIV KLOGERE PÅ BGB-MÆRKET HER.