Grøntsagsstænger med bønnedip

Sprød og cremet på én gang

Ingredienser ( 4 portioner )

Bønnedip

  • 1 dåse butterbeans/limabønner (du kan også bruge hvide bønner)
  • 2 spsk. neutral flødeost
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. paprika
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk. groft salt

Grøntsagsstænger

  • ½ agurk
  • 1 peberfrugt
  • 4 gulerødder

Fremgangsmåde:

  1. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i en si under koldt vand
  2. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, og blend indtil dippen bliver glat og ensartet. Juster evt. konsistensen med mere vand eller olie
  3. Skær grøntsagerne i stænger, og servér dippen sammen med grøntsagerne

Tip! Hvis I har overskydende dip, kan det puttes i en bøtte og holde sig på køl 1-2 dage.

 

Næringsberegning for 1 portion, svarende til 50 g dip, 40 g agurk, 50 g. peberfrugt og 60 g gulerod: 

  Energifordeling Næringsindhold pr. 100 g.
Energi 113 kcal
Protein 15,3 E% 17 kcal
Kulhydrat 57,1 E%
Kostfibre: 12,5 E%
49,6 kcal
Kostfibre: 14,8 kcal
Fedt 27,1 E% 31,1 kcal

 

Her finder du flere lækre snack-ideer...