Grøntsagsstænger med bønnedip
Sprød og cremet på én gang
Ingredienser ( 4 portioner )
Bønnedip
- 1 dåse butterbeans/limabønner (du kan også bruge hvide bønner)
- 2 spsk. neutral flødeost
- 1 fed hvidløg
- 1/2 dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. paprika
- Saft af 1/2 citron
- 1 tsk. groft salt
Grøntsagsstænger
- ½ agurk
- 1 peberfrugt
- 4 gulerødder
Fremgangsmåde:
- Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i en si under koldt vand
- Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, og blend indtil dippen bliver glat og ensartet. Juster evt. konsistensen med mere vand eller olie
- Skær grøntsagerne i stænger, og servér dippen sammen med grøntsagerne
Tip! Hvis I har overskydende dip, kan det puttes i en bøtte og holde sig på køl 1-2 dage.
Næringsberegning for 1 portion, svarende til 50 g dip, 40 g agurk, 50 g. peberfrugt og 60 g gulerod:
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100 g. | |
Energi | - | 113 kcal |
Protein | 15,3 E% | 17 kcal |
Kulhydrat | 57,1 E% Kostfibre: 12,5 E% |
49,6 kcal Kostfibre: 14,8 kcal |
Fedt | 27,1 E% | 31,1 kcal |
Her finder du flere lækre snack-ideer...