19. juni 2024

Er mælk og mejeriprodukter sundt?

”Er mælk sundt?” er et spørgsmål, der stilles ofte. Rundt omkring på internettet findes da også et hav af artikler, der beskriver mælk som enten sundt eller usundt. Men hvordan hænger det sammen, og hvad er egentlig op og ned?


Sundhed er ikke sort-hvidt

Det gælder for mælk, ligesom for alle andre fødevarer, at der ikke er noget, der er sundt eller usundt i sig selv. Alting handler om mængder, sammensætning og det enkelte menneskes behov. 

 

Mager mælk og mejeriprodukter indgår i Fødevarestyrelsens officielle kostråd

Mælk indeholder en unik pakke af næringsstoffer, herunder protein, calcium, vitamin B12, vitamin B2 og fosfor. Det er en af grundene til at inkludere mælk og mælkeprodukter i vores kost.

Mager mælk og mejeriprodukter indgår i DE OFFICIELLE KOSTRÅD. Ifølge Fødevarestyrelsen er 250-350 ml mælk eller mælkeprodukt og 20 gram ost (1 skive) dagligt tilpas, når du spiser planterigt og varieret. Mængden afhænger af din alder. Hvis du ikke spiser ost, skal du i stedet spise yderligere 100 ml mælk eller mælkeprodukt.

I Mejeriforeningen følger vi forskningen tæt, og vi støtter op om de officielle kostråd og Fødevarestyrelsens anbefalinger for, hvordan man skal spise for at forblive rask og undgå overvægt og livsstilssygdomme.

Mager mælk og mejeriprodukter indgår ikke kun i de officielle danske kostråd, men også i kostanbefalinger verden over, som for eksempel i England, Holland og USA.

Bliv klogere på