Muhallebi - arabisk mælkedessert
Arabisk mælkecreme med orangeblomst, pistacie og bagte abrikoser. En eksotisk og inspirerende dessert, der minder om panna cotta. Find opskriften her.
Ingredienser ( 6-8 personer )
Arabisk mælkecreme
- 1 liter sødmælk
- 50 g majsstivelse (Maizena) – 60 g hvis man kan lide cremen helt fast og buddingagtig
- 50 gram sukker
- lidt havsalt
- 3 spsk. orangeblomstvand
Sirup
- 250 gram sukker
- 0,5-1 dl vand
- saft af 1/2 citron
- 3 tsk. orangeblomstvand
Bagte abrikoser
- 4 friske abrikoser
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk orangeblomstvand
Desuden
- Ca. 3 spsk. usaltede, afskallede pistaciekerner
- lidt tørret kornblomst til drys
- 1 spsk. sirup pr. dessert
Fremgangsmåde:
Mælkecreme: Hæld mælk, sukker, salt og majsstivelse i en tykbundet gryde, og pisk det sammen (Maries tip: Rør majsstivelsen ud i lidt af den kolde mælk i en lille skål, og rør så denne blanding sammen med resten af mælken og salt og sukker i gryden – så undgår du klumper). Varm op ved middel varme og under konstant omrøring, da cremen nemt brænder på. Bring i kog, og kog cremen igennem under piskning i 5-10 minutter. Tilsæt orangeblomstvand, og hæld den varme creme direkte i små varmefaste glas. Sæt desserten i køleskabet i minimum 30 minutter, så den bliver helt kold og stivner.
Sirup: Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det op, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft og orangeblomst, og træk straks sukkersiruppen af varme. Lad den køle til stuetemperatur.
Bagte abrikoser: Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk abrikoserne og befri dem for sten. Læg abrikoserne i et ovnfast fad med den buede kind nedad, drys med sukker og dryp med orangeblomstvand. Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til abrikoserne er møre og let karamelliserede. Lad dem køle af til stuetemperatur.
Servering: Tag glassene med mælkecreme ud af køleskabet. Kom en skefuld orangeblomstsirup oven på mælkecremen i hvert glas. Drys med hakket pistacie, top med en bagt abrikos, og pynt til sidst med lidt tørret blå kornblomst. Server straks.
Pr. person | |
KJ | 1228 |
Kcal | 293 |
Fedt (g) | 5,04 |
Kulhydrat (g) | 56,5 |
Protein (g) | 4,9 |
Kostfibre (g) | 0,036 |
Calcium (mg) | 176 |
Udregnet ud fra at portionen rækker til 7 personer. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM