Hytteost spread med pesto

En nem og lækker snack, når den lille eftermiddagssult sniger sig på.

Ingredienser ( 6 portioner )

  • 250 g. hytteost

Pesto

  • 3 håndfulde frisk basilikum
  • 1 lille fed hvidløg
  • 40 g hård dansk ost
  • 25 g pinjekerner
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1,5 spsk. vand
  • 0,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde - pesto

  1. Skyl den friske basilikum og dup bladene tørre
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har fået lidt farve. Lad dem køle af
  3. Riv osten på den fine side af et rivejern
  4. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender, og blend indtil pestoen er ensartet og glat. Tilsæt evt. lidt vand eller olie til pestoen får den ønskede konsistens
  5. Smag til med salt og friskkværnet peber

Bland pestoen sammen med hytteosten og servér på knækbrød eller rugbrød.

Tip! Du kan også købe en god pesto i supermarkedet og blande sammen med hytteosten.


Næringsberegning for hytteost spread med pesto, inklusiv 1 skrive groft knækbrød:

Energifordeling Næringsindhold pr. portion Energi
Energi - 117 kcal
Protein 32 E% 36,8 kcal
Kulhydrat 35,7 E% 37,4 kcal 
Fedt 32,3 E% 38,3 kcal