Hytteost spread med pesto
En nem og lækker snack, når den lille eftermiddagssult sniger sig på.
Ingredienser ( 6 portioner )
- 250 g. hytteost
Pesto
- 3 håndfulde frisk basilikum
- 1 lille fed hvidløg
- 40 g hård dansk ost
- 25 g pinjekerner
- 1,5 spsk. olivenolie
- 1,5 spsk. vand
- 0,5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde - pesto
- Skyl den friske basilikum og dup bladene tørre
- Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har fået lidt farve. Lad dem køle af
- Riv osten på den fine side af et rivejern
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender, og blend indtil pestoen er ensartet og glat. Tilsæt evt. lidt vand eller olie til pestoen får den ønskede konsistens
- Smag til med salt og friskkværnet peber
Bland pestoen sammen med hytteosten og servér på knækbrød eller rugbrød.
Tip! Du kan også købe en god pesto i supermarkedet og blande sammen med hytteosten.
Næringsberegning for hytteost spread med pesto, inklusiv 1 skrive groft knækbrød:
Energifordeling | Næringsindhold pr. portion | Energi |
Energi | - | 117 kcal |
Protein | 32 E% | 36,8 kcal |
Kulhydrat | 35,7 E% | 37,4 kcal |
Fedt | 32,3 E% | 38,3 kcal |