Havregrynsrisotto med svampe, cremet ost og spejlæg

Denne opskrift sætter et krydret twist på traditionel havregrød ved at tilføje svampe, cremet ost og et spejlæg. Spis den som en ekstra proteinrig morgenmad - eller til aftensmad!

Ingredienser ( 2-4 personer )

  • 400 ml mælk 0,5%
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 200 gram champignon i skiver
  • 125 gram revet parmesanost
  • 1 æg
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bring mælken i kog i en gryde, tilsæt havregryn, reducér til medium varme og lad simre tildække i ca. 10-20 minutter indtil grøden har opnået ønsket konsistens. Steg løg og hvidløg, tilsæt champignon og sautér indtil svampene bliver gyldenbrune – ca. 5-7 minutter.

Når havregrøden er færdig, tilsættes ost, og de stegte grøntsager blandes i sammen med olivenolie, salt og peber. Steg ægget på panden og anret spejlægget sammen med havregrøden.  

Pr. person  
KJ 1952
Kcal  466
Fedt (g) 25,4
Kulhydrat (g) 28,8
Protein (g) 28,2
Kostfibre (g) 3,38
Calcium (mg) 680

Udregnet ud fra at portionen rækker til 3 personer. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM