Ingredienser ( 12 personer )
- 6 løg
- 12 fed hvidløg
- 4-6 chilipeber
- 50 g. ingefær
- 1 bundt koriander
- Olie til stegning
- 2 spsk. karrypulver
- 2 spsk. garam masala
- 2 tsk. gurkemeje
- 4 dåser hakkede tomaer
- 6 spsk. tomatpuré
- 3 dl piskefløde
- 10 gulerødder
- 1-2 blomkål
- 1200 g. paneer
- Salt
Tilbehør
- Basmatiris
- Korianderblade
- Ristede cashewnødder
- Snittet chilpeber til pynt
Fremgangsmåde:
Pil løg, halvér og snit dem. Pil og hak hvidløg. Hak chilipeber. Skræl og hak ingefær. Snit korianderstængler – gem bladene til pynt.
Steg løg i olie i en stor stegegryde ved svag varme i cirka 10 minutter, til de er let karamelliserede.
Tilsæt hvidløg, ingefær, chili og korianderstængler, og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt ekstra olie hvis nødvendigt, kom krydderier ved, og steg videre i 1 minut.
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré, bring gryden i kog, og lad den simre i 15 minutter uden låg. Tilsæt fløde.
Skræl gulerødder, og skær dem i tern. Skær blomkålen i små buketter. Kog begge dele i letsaltet vand, til de er møre, men stadig har bid.
Skær paneer i mundrette tern, og steg dem på en pande i olie, til de er gyldne.
Vend grøntsager og paneer i saucen, og smag til med salt og peber.
Anretning:
Pynt med ristede cashewnødder, snittet chili og korianderblade, og servér med basmatiris.
Velbekomme!