Hvedeknopper

Store bededag = store hvededag! Med koldt smør på! Men faktisk behøver det heller ikke at være Store bededag før man kan bage og spise hvedeknopper, vel?

Ingredienser ( 15 stk. )

  • 15 gram gær
  • 1 3/4 dl koldt vand
  • 1 3/4 dl kold sødmælk
  • 2 æg
  • 700 gram hvedemel
  • 55 gram sukker
  • 10 gram stødt kardemomme
  • 10 gram salt
  • 55 gram blødt smør

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne sammen og ælt dejen i ca. 10 minutter. Lad den efterfølgende hæve i ca. 30 minutter.

Form bollerne og læg dem på en bradepande med god afstand til hinanden. Lad bollerne hæve i ca. 2-3 timer.

Bag dem i ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.  

Pr. stk.   
KJ 944
Kcal  226
Fedt (g) 4,84
Kulhydrat (g) 38,4
Protein (g) 5,38
Kostfibre (g) 1,79 
Calcium (mg) 26,3

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM