Hvedeknopper
Store bededag = store hvededag! Med koldt smør på! Men faktisk behøver det heller ikke at være Store bededag før man kan bage og spise hvedeknopper, vel?
Ingredienser ( 15 stk. )
- 15 gram gær
- 1 3/4 dl koldt vand
- 1 3/4 dl kold sødmælk
- 2 æg
- 700 gram hvedemel
- 55 gram sukker
- 10 gram stødt kardemomme
- 10 gram salt
- 55 gram blødt smør
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne sammen og ælt dejen i ca. 10 minutter. Lad den efterfølgende hæve i ca. 30 minutter.
Form bollerne og læg dem på en bradepande med god afstand til hinanden. Lad bollerne hæve i ca. 2-3 timer.
Bag dem i ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.
Pr. stk. | |
KJ | 944 |
Kcal | 226 |
Fedt (g) | 4,84 |
Kulhydrat (g) | 38,4 |
Protein (g) | 5,38 |
Kostfibre (g) | 1,79 |
Calcium (mg) | 26,3 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM