Flødekartofler
Cremede, møre og velsmagende flødekartofler, der passer sig selv i ovnen.
Ingredienser ( 8 personer )
- 1,5 kg. kartofler
- 1 løg
- Salt og peber
- 1/2 liter piskefløde 38%
- Evt. Herbes de Provence
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Skær løget ud. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne og løget, i et ovnfastfad eller en smedejernspande. Hæld fløden over og bag kartoflerne på grillen i ca. 1 time og 15 minutter ved 160 grader.
| Pr. person | |
| KJ | 1562 |
| Kcal | 373 |
| Fedt (g) | 24,4 |
| Kulhydrat (g) | 32,4 |
| Protein (g) | 5,26 |
| Kostfibre (g) | 2,86 |
| Calcium (mg) | 57,3 |
