Alt-i-en-gryde
Med alt-i-en-gryde bliver det ikke meget nemmere - og i det her tilfælde meget mere lækkert. Michelle Kristensen har udviklet en appetitvækkende opskrift med masser af grønt
Ingredienser ( 2 personer )
- 1 rød peberfrugt
- 1 stor sød kartoffel
- 200 gram broccoli
- 2 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 1/2 spsk. olivenolie
- 2 torskefilet (a 125 gram stk.)
- 1 håndfuld frisk timinan
- 1/2 tsk. salt
- Et drys peber
- 1 1/2 dl. letmælk
Topping
- 4 spsk. skyr 0,2 % fedt
- 25 gram mayonnaise
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 spsk. dijonsennep
- 1/2 fed hvidløg
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
Skær alle grøntsagerne ud i den ønskede størrelse. Den søde kartoffel skal dog skræres i forholdsvis små stykker for at nå at blive mør. Kom olien i et ildfast fad – gerne et med et låg på.
Læg torskefilerne ned i gryden, kom krydderierne på torsken og derefter grøntsager ovenpå. Hæld til sidst mælken over.
Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og servér den til alt-i-en-gryden.
MK principperne
1 portion svarer til 1 knytnæve protein (torsk + skyr), 1 portion fedtkilde (mayonnaise, olie).
Opskriften er udviklet af Michelle Kristensen
Pr. person | |
KJ | 2063 |
Kcal | 493 |
Fedt (g) | 23,7 |
Kulhydrat (g) | 28,5 |
Protein (g) | 37,3 |
Kostfibre (g) | 7,64 g |
Calcium (mg) | 272 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem