Mælkemyter
Der er mange myter om mælk derude. Nogle påstår, at mælk giver knogleskørhed. Andre siger, at hormoner i mælk forårsager kræft. Og så er der dem, der slet ikke vil tro på forskningen omkring mælk, fordi de mener, at den er købt og betalt af industrien.
Bliv klogere på fire udbredte mælkemyter
Myte 2: Mælk giver knogleskørhed
Giver mælk knogleskørhed? Eller er det med til at forebygge knogleskørhed? Det er ikke let at træffe sunde valg, når man bliver bombarderet med modsatrettede informationer fra alle sider.
Myte 3: Hormoner i mælk er farlige
I den tredje film med Mette og Myte stiller vi spørgsmålet, ”er der hormoner i mælk?”. Svaret er ja. Der er hormoner i mælk. Men hormoner i mælk er ikke farlige, og de har ikke nogen negativ effekt på mennesker.
Myte 4: Forskningsresultater er kønt og betalt af mælkeindustrien
Der bliver forsket rigtigt meget i mælk og mejeriprodukters betydning for menneskets sundhed. Men er forskningen ikke bare købt og betalt af industrien? Det sætter denne film fokus på.
Hvad er forskningsbaseret viden?
Myte 5: Mælk påvirker syre/base-balancen i kroppen og giver knogleskørhed
Sammenhængen mellem syreholdige fødevarer og udviklingen af knogleskørhed har længe floreret. Der er findes dog ingen videnskabelig dokumentation for denne påstand. Tværtimod. Hvad går syre/base kosten ud på? Bliv klogere her