Svampelasagne
En lækker svampelasagne med masser af grønt, smag og mæthed.
Ingredienser ( 4 personer )
- 500 gram svampe
- 1 spsk. olivenolie
- 3 porrer
- 3 finthakkede zittauerløg
- 2 hakkede hvidløg
- 1,5 tsk. salt
- peber
- 2 dl vand
- 0,5 liter mornay sauce 5%
- 1 dl mælk 0,5%
- 8 fuldkornslasagneplader
- 50 gram revet ost 15%
- 0,5 spsk. rasp
Fremgangsmåde
Hak svampene fint. Lad olien blive varm i en pande. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 5 min., eller til de er gyldne og tørre. Tilsæt porrer, løg, hvidløg, salt og peber og svits i ca. 1 min. Kom vand i svampeblandingen og kog i 2 min. Rør mornaysauce og mælk sammen. Læg ingredienserne lagvis i et smurt ovnfast fad. Drys ost og rasp. Bag ved 200° i 45 min.
Pr. person | |
KJ | 1939 |
Kcal | 463 |
Fedt (g) | 13,9 |
Kulhydrat (g) | 56,3 |
Protein (g) | 23,1 |
Kostfibre (g) | 10,5 |
Calcium (mg) | 226 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM