Svampelasagne

En lækker svampelasagne med masser af grønt, smag og mæthed.

Ingredienser ( 4 personer )

  • 500 gram svampe
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 porrer
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 2 hakkede hvidløg
  • 1,5 tsk. salt
  • peber
  • 2 dl vand
  • 0,5 liter mornay sauce 5%
  • 1 dl mælk 0,5%
  • 8 fuldkornslasagneplader
  • 50 gram revet ost 15%
  • 0,5 spsk. rasp

Fremgangsmåde

Hak svampene fint. Lad olien blive varm i en pande. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 5 min., eller til de er gyldne og tørre. Tilsæt porrer, løg, hvidløg, salt og peber og svits i ca. 1 min. Kom vand i svampeblandingen og kog i 2 min. Rør mornaysauce og mælk sammen. Læg ingredienserne lagvis i et smurt ovnfast fad. Drys ost og rasp. Bag ved 200° i 45 min.

Pr. person  
KJ 1939
Kcal 463
Fedt (g) 13,9
Kulhydrat (g) 56,3
Protein (g) 23,1
Kostfibre (g) 10,5
Calcium (mg) 226

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM