Sellerisuppe

Prøv denne skønne sellerisuppe med lækre rodfrugter og masser af smag.

Ingredienser ( 4 personer )

  • 400 gram selleriknold
  • 150 gram kartofler
  • 150 gram gulerødder
  • 100 gram løg
  • 1 liter grøntsags- eller hønsebouillon
  • 3,4 dl minimælk
  • 0,5 citron
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl selleri, kartofler og løg, og skær dem i tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Kartofler, løg og selleri koges i bouillonen i 30 min. Blend og tilsæt mælk. Tilsæt citronsaften og salt og peber. Gulerodsstrimler tilsættes og varmes kortvarigt.Tilsæt hakket persille, hvidløg og olie.

Pr. person  
KJ 781
Kcal 187
Fedt (g) 6,62
Kulhydrat (g) 21,2
Protein (g) 7,24
Kostfibre (g) 7,04
Calcium (mg) 209

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM