Påskereder
Søde påskebrød formet som påskereder er en fin tradition til påskebordet - morgen som eftermiddag. Få opskriften her.
Ingredienser ( 16 stk. )
- 2,5 dl mælk 0,5%
- 25 gram gær
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 dl rørsukker
- 1/4 tsk salt
- 2 æg
- 450 gram hvedemel
- Æg til pensling
- Krymmel og påskeæg
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i mælken. Kom smeltet smør, sukker, kardemomme, æg og salt i. Tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt. Dejen skal hæve 1,5 time. Del dejen i 16 lige store stykker og derefter i 3 og flet dejen og saml enderne til en rede. Efterhæv i 30 minutter. Pensl med æg og krymmel. Bag i en forvarmet ovn ved 225º i 15-18 min.
Pr. stk. | |
KJ | 542 |
Kcal | 130 |
Fedt (g) | 1,3 |
Kulhydrat (g) | 24,1 |
Protein (g) | 4,33 |
Kostfibre (g) | 1,17 |
Calcium (mg) | 29,3 |
Påskeæg og krymmel er ikke medregnet. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret.
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM