Kryddersmør
En hjemmelavet kryddersmør smager skønt til f.eks. grillmad. Du kan nemt variere smagen på smørret. Kryddersmør kan laves på et utal af måder og med forskellige ingredienser. Her kommer et bud på en sikker favorit.
Ingredienser ( Ca. 450 gram )
- 1 liter piskefløde
- 1 dl kærnemælk
- 5 gram salt
- 1 stort hvidløg
- Krydderurter (rosmarin, timian, mynte, persille, peber, citron)
Fremgangsmåde:
Syrn fløden ved at blande kærnemælk og fløde og lad det stå ved stuetemperatur i 24-48 timer. Køl blandingen ned til 12-14 grader. Pisk nu blandingen ved lav hastighed til den skiller. Sigt smørret i en sigte. Når kærnemælken er sigtet fra, skal smørren æltes i hånden og tilsættes salt. Tilsæt smag. Pak smørren i ruller som på billedet og køl eller frys.
Pr. portion (10 g) | |
KJ | 135 |
Kcal | 32 |
Fedt (g) | 3,43 |
Kulhydrat (g) | 0,28 |
Protein (g) | 0,22 |
Kostfibre (g) | 0,001 |
Calcium (mg) | 7,16 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM