Jordskokkesuppe
Prøv denne cremede og fyldige suppe med jordskokker.
Ingredienser ( 2 personer )
- 500 gram jordskokker
- 1 løg hakket
- 2 fed hvidløg hakkede
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 8 dl sødmælk
- 1 lille bundt timian
- Salt
Fremgangsmåde:
Skræl jordskokkerne og skær dem i grove tern. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på og lad den fordampe næsten væk. Hæld mælk i. Læg timian i gryden (bind det evt. sammen). Lad suppen simre under låg i 30 min - til jordskokkerne er møre. Tag timianen op og kassér den. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt. Bring suppen i kog.
| Pr. person | |
| KJ | 2446 |
| Kcal | 585 |
| Fedt (g) | 22,4 |
| Kulhydrat (g) | 63,5 |
| Protein (g) | 19,9 |
| Kostfibre (g) | 7,51 |
| Calcium (mg) | 563 |
