Gulerodsbrød
Nem og lækker opskrift på et luftigt gulerodsbrød. Et super svampet franskbrød med gulerødder. Nyd det til både morgenmad og frokost.
Ingredienser ( 2 brød )
- 50 gram smør
- 4 dl mælk 0,5%
- 1 dl tykmælk
- 50 gram gær
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 200 gram gulerod
- 200 gram hvedemel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld det i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud i dejen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt og lad den hæve i ca. 1 time.
Ælt derefter dejen igen. Del dejen i to lige store dele og lad den efterhæve i 30 minutter.
Pensel med et sammenpisket æg eller pynt med mel.
Bag ca. 25 minutter ved 200 grader.
| Pr. skive | |
| KJ | 302 |
| Kcal | 72 |
| Fedt (g) | 2,69 |
| Kulhydrat (g) | 9,22 |
| Protein (g) | 2,3 |
| Kostfibre (g) | 0,78 |
| Calcium (mg) | 35,8 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM
