Farverige grøntsagsboller
Prøv at camouflere spinat, gulerødder og rødbede i dejen og få nogle uimodståeligt flotte og farverige boller som resultat.
Ingredienser ( 20-24 boller )
Grunddejen
- 300g smør
- 2 dl yoghurt naturel
- 4 dl mælk
- 50 g gær
- 6 spsk sukker
- 2 tsk. groft salt
- 150g kikærtemel
- 850g hvedemel
Morgenbolle med gulerod
- 100g revet gulerod
- 80g kogte flækærter (herefter blendet)
- Finvalsede havregryn til topping
Frokostbolle med spinat
- 100g drænet hakket spinat
- 50g solsikkekerner
- 50g græskarkerner
- Toppet med sesamfrø
Aftenbolle med rødbede
- 100g revet rødbede
- Toppet med chiafrø
Sådan gør du
Smelt smørret i en kasserolle.
Rør yoghurt og mælk i for at sænke temperaturen igen.
Opløs gæren heri.
Rør det gerne sammen i en røremaskine ved middel hastighed.
Tilsæt salt og sukker.
Sigt begge meltyper, imens det rører.
Vej dejen og fordel den i tre lige store dele.
Kom den ene dej tilbage i røremaskinen og kom ingredienserne til morgenmadsbollen i. Rør det sammen, mens du forbereder til den næste. Hvis der har været meget væske i rodfrugterne og spinaten, kan du med fordel spæde lidt til med mel under omrøringen, til dejen er lind og sammenhængende.
Tag dejen ud af skålen og rengør let til næste dej.
Fortsæt med de to andre deje, og sæt til sidst alle tre deje til hævning i ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
Formes til boller efter ønsket størrelse, og sættes til efterhævning på en bageplade i ca. 30 minutter.
Du kan evt. pensle bollerne med mælk og komme topping på.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 16-20 minutter og afkøl efterfølgende på en bagerist.
Kan fint fryses ned og bruges til madpakkerne dag for dag.