Chokoladespread - hjemmelavet nutella
Chokoladespread, hjemmelavet nutella, choko-nøddepålæg - kært barn har mange navne og her får du et hit til morgenbordet.
Ingredienser ( Ca. 10 personer )
- 125 gram mørk chokolade 70%
- 100 gram lys chokolade
- 2,5 dl piskefløde 38%
- 50 gram hasselnødder
- 50 gram smør
Fremgangsmåde:
Rist hasselnødderne i ovnen ved 220 grader i 5-6 minutter, Afkøl og massér skallenaf med fingrene og blend til mel. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og tag den af varmen.
Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen. Rør rundt. Tilsæt resten af fløden af flere omgange. Hak smørret og tilsæt det under omrøring. Tilsæt hasselnøddemelet og opbevar i en lukket beholder.
Pr. person | |
KJ | 1182 |
Kcal | 282 |
Fedt (g) | 25,7 |
Kulhydrat (g) | 9,28 |
Protein (g) | 3,1 |
Kostfibre (g) | 0,41 |
Calcium (mg) | 24,3 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem