Chiagrød med mælk

Start dagen med en cremet chiagrød, der er fyldt med fibre og protein. Toppingsene kan varieres i det uendelige, men bær, nøddesmør og müsli er altid en god idé. Prøv denne udgave udviklet af Emma Martiny.

Ingredienser ( 1 person )

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl letmælk
  • 1 tsk honning
  • 2 dl græsk yoghurt 2%

Sådan gør du:

Kom chiafrø, mælk og honning i en skål og rør rundt. Chiafrøene vil nu begynde at suge væsken til sig. Lad det stå i 10 minutter, og rør derefter rundt igen, så chiafrøene ikke samler sig i klumper. Dæk skålen til, og stil chiagrøden i mindst 1 time eller natten over i køleskabet.

Morgenen efter røres skyr i grøden, så den bliver dejlig cremet. Top med dine yndlingstopping, fx mandelsmør, marmelade, müsli og hindbær.

 

Opskriften er udviklet af EMMA MARTINY, blogger, madskribent og kogebogsforfatter.

Pr. person  
KJ 1557
Kcal 372
Fedt (g) 14,9
Kulhydrat (g) 27,7
Protein (g) 26,9
Kostfibre (g) 6,33
Calcium (mg) 645

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem