Cæsatsalat á la Michelle Kristensen
Sprød, smagfuld og super lækker salat.
Ingredienser ( 2 personer )
- 200 gram kyllingebryst
- 1/2 håndfuld frisk estragon
- Revet skal af 1/4 citron, øko
- Salt og peber
- 1/2 spsk. olivenolie
- 200 gram cherrytomater
- 150 gram broccoli
- 1 gul peberfrugt
- 1 hoved hjertesalat
Parmesanchips
- 1 spsk. revet parmesanost
- 1/2 spsk. chiafrø
Dressing
- 1/2 fed hvidløg, fintrevet
- 1/2 dl skyr 0,2 %
- 1 1/2 spsk. revet parmesanost
- 1/2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. dijonsennep
- 1/2 spsk. lys balsamico
- Evt. 1 tsk mælk 0,5 %
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft
Skær kyllingebrystet i skiver, hak estragon, og rør begge dele sammen med citronskal, salt og peber i en skål.
Kom kyllingestykkerne på en varm pande med lidt olie og steg dem i 4-6 minutter, alt efter hvor store stykkerne er.
Rør parmesanost og chiafrø sammen i en skål og fordel massen ud over en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 15 minutter til det er gyldent.
Kom alle ingredienserne til dessingen sammen i en skål og rør dem sammen. Hvis du vil have dressingen mere flydende, så kom lidt mælk i.
Skær grøntsagerne ud i ønskede størrelser. Damp evt. broccolibuketterne og kom grøntsagerne sammen med dressingen, kyllingestykkerne og drys med parmesanchips.
MK principperne:
1 portion svarer til 1 knytnæve protein (kylling og skyr), 1 portion fedtkilde (parmesanost, chiafrø og mayonnaise)
Opskriften er udviklet af Michelle Kristensen
Pr. person | |
KJ | 1264 |
Kcal | 302 |
Fedt (g) | 12 |
Kulhydrat (g) | 12,7 |
Protein (g) | 33 |
Kostfibre (g) | 5,92 |
Calcium (mg) | 224 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem