Blåbær cheesecake
Her får du opskriften med den lækreste cheesecake med knasende kiksebund og cremet ostecreme.
Ingredienser ( 14 personer )
- 300 gram knuste digestive kiks
- 100 gram smeltet smør
- 600 gram flødeost 25%
- 6 blade husblas
- 2 tsk vaniljesukker
- 400 gram blåbær
- 1 dl solbærsaft fortyndet med vand (blandingsforhold 1:4)
- 100 gram rørsukker
- 2,5 dl piskefløde 38%
Bland smør og kiks og tryk det ud i en springform (24 cm). Læg husblas i blød i vand. Blend solbærsaft og blåbær og kog det op. Smelt husblas i den varme saft og lad den køle af.
Pisk flødeost, vaniljesukker og rørsukker. Pisk fløden. Rør alle masserne sammen og hæld den ovenpå kiksebunden.
Sæt kagen på køl i 4 timer.
Pr. person | |
KJ | 1568 |
Kcal | 375 |
Fedt (g) | 28,1 |
Kulhydrat (g) | 27,5 |
Protein (g) | 4,49 |
Kostfibre (g) | 1,24 |
Calcium (mg) | 40,8 |
Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret
Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem