Blåbær cheesecake

Her får du opskriften med den lækreste cheesecake med knasende kiksebund og cremet ostecreme.

Ingredienser ( 14 personer )

  • 300 gram knuste digestive kiks
  • 100 gram smeltet smør
  • 600 gram flødeost 25%
  • 6 blade husblas
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 400 gram blåbær
  • 1 dl solbærsaft fortyndet med vand (blandingsforhold 1:4)
  • 100 gram rørsukker
  • 2,5 dl piskefløde 38%

Bland smør og kiks og tryk det ud i en springform (24 cm). Læg husblas i blød i vand. Blend solbærsaft og blåbær og kog det op. Smelt husblas i den varme saft og lad den køle af.

Pisk flødeost, vaniljesukker og rørsukker. Pisk fløden. Rør alle masserne sammen og hæld den ovenpå kiksebunden.

Sæt kagen på køl i 4 timer.

Pr. person   
KJ 1568
Kcal 375
Fedt (g) 28,1
Kulhydrat (g) 27,5
Protein (g) 4,49
Kostfibre (g) 1,24
Calcium (mg) 40,8

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem