Amerikanske pandekager
Pandekager er altid et hit - uanset om det er madpandekager, dessertpandekager eller de tykke amerikanske pandekager. Her får du en opskrift på de lækreste amerikanske pandekager - perfekt til både dessert og brunch.
Ingredienser ( 12-16 stk. )
- 260 gram hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 1/4 tsk. salt
- 4 dl kærnemælk
- 2 æg
- 2 spsk. smør, smeltet
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 1 3/4 dl græsk yoghurt 2% fedt
- Saltkaramel og banan eller ahornsirup til pynt
Fremgangsmåde:
I en mellemstor skål blander du mel, sukker, bagepulver, natron og salt og sætter skålen til side. I en lille skål pisker du kærnemælk, æg, smeltet smør, vaniljeekstrakt og græsk yoghurt. Når det er pisket, hælder du det i dine tørre ingredienser og pisker, til det lige netop er blandet. Det er meget vigtigt, du ikke overpisker. Lad dejen stå i et par minutter, mens du varmer din pande op. Dejen opfører sig ikke som en almindelig pandekagedej, den vil være lidt slimet og klæg, og det er helt perfekt.
Smelt en klat smør på din pande, og sæt den på middel varme. Når smørret er smeltet, tørrer du panden af med køkkenrulle. Dette skal du gøre, så pandekagerne ikke bliver sprøde i kanten, og så du får en jævn, gyldenbrun pandekage. Nu kommer du ca. 2 spsk. dej på panden per pandekage. Lad dem stege, til du kan se, der dannes bobler på toppen. Nu vender du dem forsigtigt med en paletske, så du ikke slår luften ud af dem. De skal have 1-2 minutter på hver side. På min pande kan jeg stege 3 pandekager ad gangen, men prøv dig frem, og de er meget stabelvenlige.
Når du serverer dem, kan du lægge en masse bananskiver på toppen og hælde en ordentlig omgang saltkaramel eller ahornsirup over. Det smager fantastisk og imponerer alle. Og hvis du ikke kan spise dem alle sammen på en gang, kan du sagtens gemme dem. De er nemlig også gode kolde.
Saltet karamelsauce
Ingredienser (giver 2½ dl)
200 g sukker
½ dl vand
1 tsk. flagesalt
2 spsk. smør
1½ dl fløde
Fremgangsmåde:
I en stegepande blander du sukker, vand og salt og varmer sukkeret op i ca. 8-10 minutter. Du skal ikke røre undervejs, men bare holde øje med det. Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden. Det er vigtigt, du passer på, at det ikke bliver for mørkt. Når det er ravfarvet, tager du det af varmen, og rører dit smør i. Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde. Når det hele er blandet, sætter du panden tilbage på varmen og lader det koge i 1 minut. Tag det af varmen, og hæld det på glas.
SE CHRISTEL PIXI OG MARIE HOLM LAVE PANDEKAGER HER
Opskriften er udviklet af Christel Pixi
Pr. stk. | |
KJ | 499 |
Kcal | 119 |
Fedt (g) | 3,04 |
Kulhydrat (g) | 17,2 |
Protein (g) | 4,49 |
Kostfibre (g) | 0,69 |
Calcium (mg) | 123 |
Topping er ikke medregnet. Udregnet ud fra at portionen rækker til 14 stk. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret.
Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem