MUHALLEBI
Arabisk mælkecreme med orangeblomst, pistacie og bagte abrikoser. En eksotisk og inspirerende dessert, der minder om panna cotta. Find opskriften her.
Ingredienser (6-8 personer):
Muhallebi/Arabisk mælkecreme
1 liter sødmælk
50 g majsstivelse (Maizena) – 60 g hvis man kan lide cremen helt fast og buddingagtig
50 g sukker
lidt havsalt
3 spsk. orangeblomstvand
Sirup
250 g sukker
0,5-1 dl vand
saft af ½ citron
3 tsk. orangeblomstvand
Bagte abrikoser
4 friske abrikoser
2 spsk. sukker
1 spsk. orangeblomstvand
Desuden
Ca. 3 spsk. usaltede, afskallede pistaciekerner
lidt tørret kornblomst til drys
1 spsk. sirup pr. dessert
Fremgangsmåde:
Mælkecreme: Hæld mælk, sukker, salt og majsstivelse i en tykbundet gryde, og pisk det sammen (Maries tip: Rør majsstivelsen ud i lidt af den kolde mælk i en lille skål, og rør så denne blanding sammen med resten af mælken og salt og sukker i gryden – så undgår du klumper). Varm op ved middel varme og under konstant omrøring, da cremen nemt brænder på. Bring i kog, og kog cremen igennem under piskning i 5-10 minutter. Tilsæt orangeblomstvand, og hæld den varme creme direkte i små varmefaste glas. Sæt desserten i køleskabet i minimum 30 minutter, så den bliver helt kold og stivner.
Sirup: Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det op, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft og orangeblomst, og træk straks sukkersiruppen af varme. Lad den køle til stuetemperatur.
Bagte abrikoser: Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk abrikoserne og befri dem for sten. Læg abrikoserne i et ovnfast fad med den buede kind nedad, drys med sukker og dryp med orangeblomstvand. Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til abrikoserne er møre og let karamelliserede. Lad dem køle af til stuetemperatur.
Servering: Tag glassene med mælkecreme ud af køleskabet. Kom en skefuld orangeblomstsirup oven på mælkecremen i hvert glas. Drys med hakket pistacie, top med en bagt abrikos, og pynt til sidst med lidt tørret blå kornblomst. Server straks.