KANELKAGE
Den klassiske kanelkage AKA kærnemælkskagen er perfekt på en mørk og kold oktoberdag. Og vi siger ikke, at det er glasurens skyld – men det er måske glasurens skyld. Bedøm selv.
Ingredienser (ca. 12 personer)
Til kagen:
125 g smør
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk stødt kanel
2 tsk natron
½ liter kærnemælk
Til glasuren:
50 g smør
250 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 spsk kakao
4 spsk færdiglavet kaffe
Fremgangsmåde:
Smørret smeltes, afkøles og blandes med sukkeret. Hvedemel, kanel og natron blandes sammen og sigtes i sukkerblandingen skiftevis med kærnemælken. Dejen hældes i en form og bages ved 200 grader i 30 minutter.
Glasur: Smørret smeltes og de øvrige ingredienser røres heri. Smør glasuren på den afkølede kage.