HAVREGRYNS-RISOTTO

Denne opskrift sætter et krydret twist på traditionel havregrød ved at tilføje svampe, cremet ost og et spejlæg. Spis den som en ekstra proteinrig morgenmad - eller til aftensmad!

 

Ingredienser (til 2-4 personer)

400 ml mælk
2 ½ dl havregryn
2 spsk olivenolie
½ hakket løg
2 fed hakket hvidløg
200 g champignon i skiver
125 g revet ost
1 æg
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Bring mælken i kog i en gryde, tilsæt havregryn, reducér til medium varme og lad simre tildække i ca. 10-20 minutter indtil grøden har opnået ønsket konsistens. Steg løg og hvidløg, tilsæt champignon og sautér indtil svampene bliver gyldenbrune – ca. 5-7 minutter.

Når havregrøden er færdig, tilsættes ost, og de stegte grøntsager blandes i sammen med olivenolie, salt og peber. Steg ægget på panden og anret spejlægget sammen med havregrøden.