Muhallebi

Arabisk mælkecreme med orangeblomst, pistacie og bagte abrikoser. En eksotisk og inspirerende dessert, der minder om panna cotta. Find opskriften her.

muhallebi

Ingredienser (6-8 personer):

Muhallebi/Arabisk mælkecreme
1 liter sødmælk

50 g majsstivelse (Maizena) – 60 g hvis man kan lide cremen helt fast og buddingagtig
50 g sukker
lidt havsalt
3 spsk. orangeblomstvand

Sirup
250 g sukker
0,5-1 dl vand
saft af ½ citron
3 tsk. orangeblomstvand

Bagte abrikoser
4 friske abrikoser
2 spsk. sukker
1 spsk. orangeblomstvand

Desuden
Ca. 3 spsk. usaltede, afskallede pistaciekerner
lidt tørret kornblomst til drys
1 spsk. sirup pr. dessert

Fremgangsmåde:

Mælkecreme: Hæld mælk, sukker, salt og majsstivelse i en tykbundet gryde, og pisk det sammen (Maries tip: Rør majsstivelsen ud i lidt af den kolde mælk i en lille skål, og rør så denne blanding sammen med resten af mælken og salt og sukker i gryden – så undgår du klumper). Varm op ved middel varme og under konstant omrøring, da cremen nemt brænder på. Bring i kog, og kog cremen igennem under piskning i 5-10 minutter. Tilsæt orangeblomstvand, og hæld den varme creme direkte i små varmefaste glas. Sæt desserten i køleskabet i minimum 30 minutter, så den bliver helt kold og stivner.

Sirup: Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det op, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft og orangeblomst, og træk straks sukkersiruppen af varme. Lad den køle til stuetemperatur.

Bagte abrikoser: Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk abrikoserne og befri dem for sten. Læg abrikoserne i et ovnfast fad med den buede kind nedad, drys med sukker og dryp med orangeblomstvand. Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til abrikoserne er møre og let karamelliserede. Lad dem køle af til stuetemperatur.

Servering: Tag glassene med mælkecreme ud af køleskabet. Kom en skefuld orangeblomstsirup oven på mælkecremen i hvert glas. Drys med hakket pistacie, top med en bagt abrikos, og pynt til sidst med lidt tørret blå kornblomst. Server straks.

Se Marie Holm besøge indvandrerkvindekøkkenet ’Send flere krydderier’ på Nørrebro, hvor hun sammen med Ghada Baba Nasser og Fadimo Ismail Nur laver den arabiske mælkedessert muhallebi: