Svampe- og porretærte

Særligt om efteråret bugner skovbunden af svampe. Vi giver dig her opskriften på en tærte, som er helt perfekt til dine selvplukkede (eller købte) svampe.

Ingredienser (til 2-4 personer)
Til tærten:
600 g porre i skiver
1 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
250 g svampe
2 tsk timian
2 tsk basilikum
Salt og peber
3 æg
2 dl sødmælk

Til dejen:
200 g speltmel
100 g blødt smør
½ dl sødmælk
ca. 4 spsk koldt vand

Fremgangsmåde:

Ælt ingredienserne til dejen sammen, rul dejen ud og placér den i en tærteform. Forbag bunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Svits porre og hakket hvidløg. Skær svampene i skiver, og tilføj til porrerne og steg i 2-3 minutter. Tilsæt krydderurter, salt og peber.

Læg grøntsagerne i tærtebunden. Pisk æg, sødmælk og salt godt sammen. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter.