Esrom til tapas

Morten Mygind fra Nr. Vissing Kro, anbefaler Esrom til tapas. Find inspiration til dit næste tapasbord her.

tapas-med-esrom

Esrom til tapas

Brug Esrom til tapas med tørrede frugter på små tern af lunt, smørristet rugbrød.

  • Lad tørrede svesker, abrikoser og dadler simre i en lage af øl, krydret med rørsukker, hel kanel, stjerneanis og grøn kardemomme i 10 minutter.
  • Byg tapaen op med rugbrød, ost og et stykke tørret frugt.
  • Pynt med citronmelisse, citrontimian, appelsinfilet og bladselleri.
  • Drik Classic fra Thisted Bryghus til.

Esrom og andre oste-specialiteter har ændret status til nicheoste. 

Og Esrom er mere end værdig til interessen. Det helt særlige er dens kitbehandling, der giver en blød og alligevel skærbar konsistens, en sart og speciel aroma og en smuk orangegul skorpe, der kan spises.

Det er ikke uden grund, at Esrom i dag er anerkendt af EU som unik dansk og har prædikatet BGB. Bliv klogere på BGB-mærket her.